
תאונות עבודה מתרחשות כהרף עין – הן עלולות לשבש את חייכם בן רגע, ולהותיר אתכם עם צלקות פיזיות ורגשיות לאורך זמן. בעיצומה של חוויה מטלטלת זו, תמיכה משפטית הולמת עשויה לעשות את כל ההבדל – הרי, הבנה מעמיקה של זכויותיכם כמו גם של הסעדים להם אתם זכאים היא ללא ספק הצעד הראשון לקראת השבת השליטה לחייכם וחזרה לשגרת עבודה.
מהי תאונת עבודה?
תאונת עבודה היא תאונה שמתרחשת במהלך העבודה – כלומר, בזמן שעות העבודה או במקום העבודה, וכן בעקבות העבודה והסיכונים אשר שוררים במקום העבודה. יש להבהיר כי בניגוד לדעה הרווחת, תאונות עבודה הן תופעה שכיחה בתכלית בשוק העבודה, והן ממש לא מתרחשות רק במסגרת עבודות הכרוכות במאמץ פיזי. כך, למשל, אפילו איש עסקים אשר נוסע במסגרת תפקידו לפגישה עסקית ונקלע לתאונת דרכים עשוי להיות מוכר כנפגע תאונת עבודה.
כעת, נציג בפניכם מספר תאונות עבודה טיפוסיות שנתקלים בהן לעיתים קרובות:
- חשיפה למזהמים
- נפילה במדרגות המשרד
- בעיות בריאות הנובעות ממשימות רפטטיביות, שחוזרות על עצמן
- תאונת דרכים בדרך לעבודה או בדרך חזרה מן העבודה
נפגעתי בתאונת עבודה – האם אני זכאי לפיצויים?
תאונת עבודה נחשבת לפגיעה בעבודה. ככל שהעובד אינו מסוגל לעבוד בעקבות הפגיעה בעבודה, הוא זכאי על פי דין לתשלום דמי פגיעה מטעם המוסד לביטוח לאומי, וזאת לצורך כיסוי ימי ההיעדרות מן העבודה והוצאות הטיפול הרפואי. מעבר לכך, אם נקבעה לעובד נכות בעקבות התאונה, ייתכן שהוא אף יהיה זכאי לקבל קצבת נכות או מענק נכות.
הדרך אל קבלת הפיצויים
להלן השלבים המרכזיים שיש לנקוט בהם על מנת לקבל דמי פגיעה וקצבת/מענק נכות:
- הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי לצורך קבלת דמי פגיעה עבור נפגע עבודה (מומלץ להגיש את התביעה עד שנה מיום הפגיעה על מנת לא לפגוע בזכאות לתשלום)
- קבלת דמי הפגיעה
- הגשת תביעה לגמלת נכות מעבודה
- בדיקה על ידי ועדה רפואית ייעודית
- קביעת דרגת הנכות כתוצאה מתאונת העבודה
- קבלת קצבת נכות או מענק נכות ולחילופין הגשת ערעור
- בקשת דיון חוזר במקרה של החמרה במצב הרפואי או הכלכלי