
תאונות דרכים הן ללא כל צל של ספק אירוע מטלטל – הן משבשבות את חיי הקורבן ובני משפחתו בן רגע, ומותירות אותם להתמודד עם אתגרים פיזיים, רגשיים וכלכליים גם יחד. אם כן, ככל שאתה נמנה בין משתמשי הדרך, כנוסע בתחבורה ציבורית, כנהג ברכב פרטי, כרוכב אופניים או כהולך רגל – הבנת מערך הזכויות שלך ונקיטת הצעדים הנכונים לאחר קרות תאונת דרכים הן מצרך חיוני למדי.
תאונות דרכים השפעה עמוקה על חיי האדם, דוברי הדבר במאמר זה על חובתם לשמור על תיעוד קפדני לצורך פיצויים. יחד עם זאת, יש להדגיש את הצורך בפנייה מהירה לייעוץ משפטי להגנה מיטבית והבנת זכויות, מוסיפה לקהל כללי כמה מילים מעוררות השראה.
חוק הפיצויים – מי זכאי לפיצויים ומה מכוסה?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, משמש כאבן יסוד לנפגעי תאונות דרכים, בקובעו מגוון כללים ביחס לטיפול בנפגעי תאונות דרכים. בתמצית, יצוין כי כל נהג במדינת ישראל מבוטח בביטוח חובה, בכפוף לחוק, כאשר ביטוח זה מכסה מגוון של נזקים גופניים אשר עלולים לקרות לו-עצמו, לנוסעים אשר ברכבו או ליתר משתמשי הדרך שהיו מעורבים בתאונה.
בין שלל הנזקים שניתן לתבוע בגינם פיצוי הולם, ניתן למנות את אלו הבאים:
- נכות
- אובדן ימי עבודה ואובדן שכר
- פגיעה בכושר העבודה
- טראומה נפשית
- כאב
זיהוי הגורם האחראי – את מי תובעים?
באופן עקרוני, נפגעי תאונת הדרכים או בני משפחותיהם זכאים לתבוע את החברה אשר מבטחת את הרכב. ככל שהרכב לא היה מבוטח, או לפחות לא מבוטח כדין, הרי שלא מדובר בסוף פסוק – ניתן להגיש תביעה לקרנית (הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). יצוין כי תביעה יש להגיש תוך 7 שנים ממועד קרות התאונה, על מנת להבטיח שלא יחולו עליה הסדרי ההתיישנות המעוגנים בחוק.
פעולות מיידיות שיש לנקוט לאחר תאונת דרכים כוללות תיעוד מדוקדק של פרטי התאונה, החל מאיסוף פרטי הרכב הפוגע וכלה בשמירת מסמכי התיעוד הרפואי. צעד זה הוא חיוני, כי תיעוד קפדני הוא כלי ראייתי יקר ערך שעתיד לשרת אותך בתביעתך לפיצויים ואף עשוי להכריע את הכף. לצד זאת, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי, על מנת להבטיח שזכויותיך יזכו להגנה מיטבית