תאונות תלמידים

תאונות תלמידים

מדי שנה בשנה, תלמידים מוצאים את עצמם מתמודדים עם תאונות בלתי צפויות, בין אם במהלך שהותם בבית הספר, בין אם במסגרת פעילויות בית ספריות שגרתיות כמו טיולים וסיורים ובין אם בשעות הפנאי שלהם. תאונות אלו עלולות להיות טראומטיות, הן ברמה הפיזית והן ברמה הרגשית, ולהותיר את התלמידים ואת בני משפחותיהם תוהים לגבי זכויותיהם ואפשרויות הפיצוי העומדות בפניהם.

נקודת המוצא – ביטוח תאונות אישיות


בכפוף לחוק לימוד חובה, תש"ט-1949, כל תלמיד, אשר זכאי לחינוך חינם, מבוטח בביטוח תאונות אישיות באמצעות רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה מצוי מוסד החינוך שלו. ביטוח זה מקנה זכאות לפיצויים במקרה של נכות זמנית או קבועה (בין אם פיזית ובין אם נפשית) וכן במקרה של מוות, אשר נגרמו כתוצאה מתאונה.
ביטוח תאונות אישיות חל על כל תלמיד במשך 24 שעות ביממה, בכל ימות השנה ובכל מקום בו הוא נמצא. אם כן, למרות שמדובר בביטוח של "תלמידים", הוא חל גם אם לתאונה אין כל קשר ישיר למוסד החינוכי שבו לומד התלמיד. לצורך העניין, תאונה במסגרת תחרות ספורט עשויה להיות כלולה בביטוח. עם זאת, פגיעות במסגרת עבודה, במסגרת פעולת איבה או במסגרת תאונת דרכים אינן מכוסות במסגרת זו.

הגשת תביעה בעקבות תאונות תלמידים


ניתן לתבוע בגין תאונת תלמיד על מנת לזכות בפיצויים הולמים. אם בכוונתכם להגיש תביעה מעין זו, אנא שימו לב לאלמנטים הבאים:

  • ממד הזמן – תביעה בגין תאונת תלמיד ניתן להגיש עד גיל 21, כלומר גם בתום הלימודים התיכוניים, וזאת אף אם התאונה אירעה זמן רב קודם לכן.
  • מסמכים חיוניים – יש לצרף לתביעה מספר מסמכים, כגון אישור הלימודים במוסד החינוכי ואישורי היעדרות מן הלימודים בעקבות התאונה; כתב ויתור על סודיות רפואית, צילומי תעודת זהות של שני ההורים לרבות הספח בו מופיע התלמיד; מסמכים רפואיים מיום התאונה וכיוצא בזאת.
  • אשם – ביטוח תאונות אישיות מגן על תלמידים שנפגעו בתאונות גם אם לא ניתן להצביע על אדם נקודתי שאשם בקרות התאונה. הרי, התביעה מתבצעת מול הביטוח ולא מול המוסד החינוכי או גורם אחר, כך שאף אם מדובר בתאונה שהתרחשה כתוצאה מרשלנות התלמיד, אל תהססו להגיש תביעה.

תפריט נגישות

שלחו פקס

03-561-5442