נזיקין

דיני הנזיקין עוסקים בחיובים לא רצוניים בין אדם אחד למשנהו, במקרים בהם נגרם נזק לגופו של אדם או לרכושו, במקרים  בהם מבקש הניזוק פיצוי עבור הנזק מהמזיק. דיני הנזיקין פרושים על פני נושאים רבים ובהם – רשלנות (ובהם גם הרשלנות הרפואית); תקיפת אדם; מטרדים; תאונות (לרבות תאונות דרכים); לשון הרע ועוד. בסופו של דבר הבחינה החשובה ביותר היא האם קיים קשר סיבתי, בין הפעולה שגרמה לנזק, ובין הנזק עצמו. להבדיל מהדין הפלילי, שם נאשם אדם בעבירה פלילית, בדיני הנזיקין אדם נתבע בעוולה נזיקית.

טיפול בנפגעי תאונות דרכים

טיפול בנפגעי תאונות דרכים הן כתאונות עבודה והן כתאונה שאינה קשורה לעבודה הן כנהג הרכב או כנוסע כמו גם בתביעות מול קרנית

טיפול מול חברות הביטוח השונות

תביעות אובדן כושר עבודה מקרנות הפנסיה השונות כמו גם תביעות תאונות אישיות ו/או מחלות קשות הכל בהתאם לפוליסות הביטוח שקיימות לנפגע ובהתאם לכיסויים אותם רכש 

פציעות או נפילות בשטח ציבורי

תביעות כנגד חברות הביטוח של הרשויות המקומיות ו/או בעלי השטח הציבורי  במקרים בהם נגרמה פגיעה בעקבות מחדל או מכשול בשטח הציבורי

ביטוחי תאונות תלמידים

תביעות תאונות תלמידים בין בשעות הלימודים או מחוץ להן כל תלמיד מבוטח בביטוח תאונות תלמידים 24 שעות ביממה

צה"ל ומשרד הביטחון

תביעות  מול קצין תגמולים של צה"ל ומשרד הביטחון  בנוגע לנכויות ו/או זכויות רפואיות המגיעות לנפגע

האחריות הנזיקית

על מנת לזהות את האחריות הנזיקית במקרה מסוים, עלינו לזהות מהי האחריות הנזיקית החלה במקרה שלפנינו . בדיני הנזיקין קיימים מספר משטרי אחריות, אשר בכל אחת מהעוולות הנזיקיות קיים משטר אחריות שונה, באופן המזכיר מעט את היסוד הנפשי הדרוש בעבירות פליליות. מחוג הסקאלה נע מאחריות מוחלטת, בה קמה אחריות לאדם בגין נזק פוטנציאלי, גם אם לא הייתה לו כוונה כלשהי – לדוגמא, חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, במקרה בו הולך רגל נפגע מרכב הגרם לנזקי גוף להולכי הרגל, חלה אחריות מוחלטת על נהג הרכב. בעוולות הדורשות משטר אחריות מסוג זה, לרוב תהיה תקרת גג בכל הנוגע לסכום הפיצויים.

משטר האחריות נוסף הוא אחריות מסוג רשלנות, בה אדם גורם לנזק לאחר שחרג מסטנדרט חברתי, שאדם מן השורה בנסיבות המקרה לא היה גורם לקרות הנזק. עוולת הרשלנות, בשונה משאר העוולות, הינה עוולת "סל", איננה מבטאת התנהגות אסורה, אלא קובעת חובת זהירות כללית בין האזרחים. לבסוף, קיימות עוולות נזיקיות שמשטר האחריות הנדרש הוא מודעות וכוונה, בה אדם התכוון במודע לגרום לקרות התוצאה הנזיקית.

קיימים מצבים, במשטרי האחריות האלו, שגם על הניזוק קמה אחריות מסוימת וניתן לחייבו, ובכך לצמצם את רמת האחריות של המזיק. אחריות מסוג זה של הניזוק נקראת "אשם תורם".

תפריט נגישות

שלחו פקס

03-561-5442